Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

La Fira Valenciana de la Música Trovam completa la programació artística

REDACCIÓ: La Fira Valenciana de la Música Trovam ha completat la programació artística de l’onzena edició, que tindrà lloc entre el dijous 9 i el dissabte 11 de novembre a Castelló de la Plana. Més de trenta-cinc bandes i solistes actuaran en els diversos escenaris de la fira per a presentar els seus projectes.

Entre les incorporacions al cartell s’ha de destacar la presència d’intèrprets valencians com ara Tórtel, Blu Boi, Kela, Josu Miró i Los Manises. Així mateix, s’han confirmat els directes d’artistes arribats d’altres punts de l’Estat, com ara Belako, Carlota Flâneur, Dupla, Júlia Colom i Libérica.

Des de l’any 2013, persones melòmanes, intèrprets, promotors, mànagers, agències i la resta d’agents musicals es troben a la capital de la Plana Alta per a posar en comú els seus problemes, reptes i experiències.

Més enllà de la vessant professional de la Fira Trovam, la Fira Valenciana de la Música també ofereix un elenc d’intèrprets emergents i consolidats de gèneres molt diversos: en 2023 es podran escoltar artistes de pop, rock, rap i músiques urbanes, a més de música d’arrel valenciana i espectacles destinats al públic familiar.

Incorporacions al cartell

Després del primer avançament del cartell, anunciat el mes de maig passat, el Trovam ha incorporat més de 20 artistes nous a la programació, amb molt de protagonisme per a les formacions valencianes. Així, el públic podrà gaudir amb el folk mediterrani, la psicodèlia i el pop electrònic de Tórtel, que presentarà el disc ‘Calavera suave’.

En aquestes mateixes coordenades es mouen Kela, guardonada com a artista revelació en l’última edició dels Premis Ovidi pel seu disc ‘El mirall’, i Josu Miró, que ara comença una nova aventura més íntima, després de tres discos, com a Joe Pask. En aquest vessant acústic també treballen el duet format per la cantant Lola Bou i el guitarrista Manel Brancal, així com SanIsidro. D’altra banda, Castelló de la Plana també acollirà l’electrònica experimental, sonora i visual de Blu Boi.

Una de les raons de ser de la Fira Valenciana de la Música és esdevindre altaveu de bandes emergents de les nostres comarques. Així, el pròxim mes de novembre es congregaran al Trovam bandes com ara Los Manises, experimentadors a partir de l’anomenada música de guitarres; Ortopedia Técnica, autors de melodies enèrgiques de ‘punk’ i ‘indie-rock’; Sanspok, formació que mescla el ‘funk’, el ‘punk’ i la psicodèlia, i Santa Companha, quartet de ‘postpunk’ eteri i malenconiós.

El públic familiar sempre té el seu espai en el Trovam. En aquesta ocasió, hi actuaran Canta Canalla, quintet que tocarà els temes del seu treball més recent, ‘Pim pam pum’, en què denuncien la violència i transformen els temes en cants a l’alegria i l’amistat.

A més, Marcel el Marcià presentarà el disc ‘Música infantil tradicional en valencià’, un recull de versions modernes d’onze de les cançons més populars de la infantesa dels valencians i les valencianes.

La fira també és un bon aparador per a formacions d’altres zones de l’Estat. Enguany, des del País Basc arribaran Belako, un dels grups capdavanters del panorama del ‘rock’ independent; Dupla, duet que barreja l’electrònica i les tonades pop amb lletres satíriques, i Airu, els quals practiquen un pop ‘indie’ de veus profundes.

D’altra banda, les aragoneses Ixeya posaran en escena el seu estil acústic rural, on aborden qüestions relacionades amb la natura, el cultiu de la terra i el feminisme.

També hi haurà representació catalana amb Carlota Flâneur, artista apassionada pel pop amb un univers molt personal, i Manel Fortià, contrabaixista que encapçala el projecte Libérica, en què es fusionen la cançó tradicional catalana, el flamenc i el ‘jazz’ lliure.

Els assistents també podran escoltar les tonades del disc de debut de la vocalista mallorquina Júlia Colom, en el qual es conjuguen peces de creació pròpia i d’altres d’origen popular.

El cartell de la pròxima edició de la Fira Valenciana de la Música es completa amb La Paloma, banda de ‘noise-rock’ establida a Madrid, i els andalusos Morreo, un catàleg de pop iberoamericà, acolorit i lluminós.

Altres artistes confirmats

Els noms esmentats abans s’afegeixen a una programació en què ja figuraven intèrprets valencians com ara Jimena Amarillo, El Diluvi, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Esther, Maluks, La Maria i Noelia Llorens ‘Titana’. A més, s’havia fet pública la presència de Margarita Quebrada, Caramelo, Holistiks, Ana Zomeño i The Dance Crashers.

Els andalusos La Plazuela, l’asturià Rodrigo Cuevas, la navarresa Olaia Inziarte, els murcians Awakate i el català Pol Batlle també estaran a Castelló de la Plana el pròxim novembre.

La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana) i l’Ajuntament de Castelló de la Plana.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *