Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

López: “La visualització de projectes audiovisuals, la cristal·lització de coproduccions i l’adquisició de continguts són realitats que generem des de Promercat”

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, ha realitzat l’obertura de la segona edició de Promercat-València Film Market, un mercat audiovisual professional organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, que té com a objectiu facilitar les coproduccions i està adreçat a generar negoci efectiu al sector audiovisual valencià.

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, ha indicat que “la visualització de projectes audiovisuals, la cristal·lització de coproduccions i l’adquisició de continguts són realitats que generem des de Promercat”.

Així mateix, ha afegit: “Aquesta trobada per a generar contactes concrets i oportunitats de negoci per al desenvolupament de projectes audiovisuals i afavorir les adquisicions de pel·lícules i sèries és clau per al nostre sector audiovisual. Es tracta de mantindre ferms els ponts necessaris perquè la producció audiovisual valenciana tinga una cartera de negoci en els àmbits autonòmic, estatal i internacional i que tot el sector audiovisual valencià tinga un marc per a operar de manera directa en el mercat. Per això és tan important promoure l’exposició de projectes, que es puguen generar oportunitats de negoci amb plataformes i televisions de primer nivell. Els acords que es tanquen són sinònim d’ocupació en tots els àmbits del nostre audiovisual: productores, directores i directors, il·luminació, fotografia, guionistes, actrius i actors, vestuari, maquillatge, empreses de logística i un llarg etcètera”.

Promercat Valencià

En la primera jornada s’han celebrat les sessions de treball de Promercat Valencià, que està dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià. En aquestes sessions participen productores i professionals de l’àmbit lingüístic comú, així com representants de les respectives televisions públiques.

En aquest context s’ha analitzat el paper de les institucions públiques respecte a la coproducció audiovisual. Aquesta sessió ha comptat amb la participació del director general de l’IVC, Abel Guarinos; el director d’Audiovisuals de l’ICEC de la Generalitat de Catalunya, Francisco Vargas; i el director general d’IB3, Andreu Manresa. La sessió ha estat moderada per Joana Chilet, directora tècnica de Promercat.

En la segona sessió de la jornada s’exposen les claus de la temporada 2022-2023, amb les intervencions del director de Continguts d’À Punt, César Martí; el director d’IB3 TV, Joan Carles Martorell; el cap de Ficció de TVC, Oriol Sala Patau, i el director de l’àrea de Cinema de TVE, José Pastor.

A més, estan programats el ‘pitch’ de dotze projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, minisèries i telefilms, així com d’animació, en versió original en valencià. De vesprada tenen lloc les reunions B2B entre els representants dels projectes i les productores convidades.

Participants en Promercat Estatal

El dijous 30 de juny se celebren les sessions de treball de Promercat Estatal, dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en l’àmbit estatal i està dirigit a projectes de llargmetratges de ficció per a cinema o televisió.

En la primera sessió del dia, el director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, explicarà els projectes de cinema i audiovisual per a la Ciutat de la Llum. A continuació, el coordinador editorial de Filmin, Joan Sala, parlarà sobre el món de la plataforma de continguts catalana. En la segona sessió hi ha previst un panell sobre models de coproducció en què participen l’executiva de Warner Bros. Discovery, Marina Martin; el directiu de cinema de The Mediapro Studio, Carles Montiel, i la productora executiva d’Atresmedia Cine, Gemma Vidal, moderat per la productora executiva de Quatre Films, Alejandra Mora.

En aquesta segona jornada s’inicien els ‘pitch’ dels projectes de l’àmbit estatal. Per a Promercat Estatal s’han seleccionat 12 projectes de llargmetratge de ficció procedents de València, Barcelona, Màlaga, Santander i Sevilla. La jornada de matí finalitzarà amb una conferència sobre les actrius i els actors valencians a càrrec de Jordi Ballester, membre de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians.

De vesprada tindran lloc a l’IVAM les reunions B2B entre els representants dels projectes i les productores convidades, i al Col·legi Major Rector Peset, dins dels ‘Diàlegs de l’Observatori Cultural de la Universitat de València’, es tractarà el tema ‘La petjada ambiental de les produccions audiovisuals perifèriques’ amb una conferència d’Ignasi Guardans, de Culture & Media Agency Europe (CUMEDIAE), i una taula redona posterior amb les intervencions de Raúl Abeledo, de l’Observatori Cultural de la UV; Francesc Felipe, de Promercat, i Alba Pascual, de La Cosecha Producción Audiovisual.

 

 

 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *