Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

TRES DIES D’HOMENATGE AL GRAN POETA I PERFORMER BARTOLOMÉ FERRANDO EN VOCIFERIO

Vociferio, el Festival de Poesia de València, del divendres 14 al diumenge 16 de juny rendeix homenatge a Bartolomé Ferrando amb tres dies de recitals, performance i actuacions sonores a la Sala Carme Teatre, amb el lema “Sense Paraules”.

Vociferio, el Festival de Poesia de València, a la seua 8a edició amb el lema “Sense Paraules”, no podia deixar escapar l’ocasió d’homenatjar una de les grans figures de la poesia fonètica i la performance espanyoles com és el poeta valencià Bartolomé Ferrando.

Artistes de talla internacional com Jörg Piringer o Deborah Walker, junt amb importants figures nacionals com Avelino Saavedra, Gerard Altaió, Nieves Correa o Marina Oroza, entre altres, participaran en l’homenatge amb obres del mateix Bartolomé o creacions ex professo per a l’ocasió.

A més, enguany Vociferio presenta la seua primera obra de producció pròpia, desenvolupada per Begoña Santalices, la qual beu de les fonts creatives de la poesia fonètica i sonora entroncant d’aquesta forma amb la poesia del mateix Bartolomé.

Ferrando, juntament amb les seues facetes creatives de performer i poeta visual, és professor titular de performance i art intermèdia en la Facultat de Belles arts de València, havent format a una infinitat de joves artistes i transmetent d’aquesta forma la seua passió per la creació en l’estat més pur.

Coordina la revista Texto Poético. Com performer participa en festivals i trobades celebrades a Europa, Canadà, Mèxic, EUA, Equador, Rep. Dominicana, Argentina, Xile, Veneçuela, Japó, Corea, Singapur, Vietnam i Israel.

Exposa la seua poesia visual i concreta en diverses ciutats d’Espanya, Itàlia i França. Forma part dels grups Flatus Vocis Trio, Taller de Música Mundana, Rojo, SIC i JOP, dedicats al desenvolupament de pràctiques creatives situades a mig camí entre la música, la poesia i l’art d’acció. Redactor en les revistes: DOC(K)S, INTER, BOCA DE INCENDIO i TEXTURAS. A més de Texto Poético publica els llibres de poesia: Trazos; Propuestas poéticas; Jocs; Latidos; Valencia; En la frontera de la voz; Nudos de viento; Soledad magnética, i els assajos Hacia una poesía del hacer; El arte intermedia; La mirada móvil; El arte de la performance, elementos de creación; Arte y cotidianeidad: hacia la transformación de la vida en arte i De la poesía visual al arte de acción. Diversos enregistraments en MC, LP i CD i diversos vídeos i DVD de performance.

Més de quaranta anys de carrera a la seua esquena i un prestigi i qualitat en les seues creacions que parlen per si sols, sense paraules o amb elles, utilitzant els elements precisos per a buscar la creació a través

través de la improvisació i fins i tot de la indeterminació de l’obra a interpretar, bevent de les fonts més experimentals de la tradició artística actual i generant un estil propi en cadascuna de les seues creacions.

Juntament amb tots els artistes participants en l’homenatge del divendres 14 al diumenge 16, l’acte central del qual serà el dissabte 15, també el mateix Bartolomé participarà amb una peça especial per a l’ocasió en col·laboració amb la violoncel·lista Deborah Walker.

 

TRES DIES D’HOMENATGE AL GRAN POETA I PERFORMER BARTOLOMÉ FERRANDO EN VOCIFERIO

EL FESTIVAL DE LES ARTS CIERRA EL

TRES DIES D’HOMENATGE AL GRAN POETA I PERFORMER BARTOLOMÉ FERRANDO EN VOCIFERIO

¡VIVA LA TURIA!

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *