Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Festival de Cinema Ciutadà Compromés

El Festival de Cinema Ciutadà Compromés, impulsat per Acicom, arriba a la cinquena edició amb una inauguració formal aquest dimarts 29 d’octubre amb un acte a la Filmoteca de València i la projecció de «Inocente», una pel•lícula de Pau Martínez que relata la història d’un ciutadà valencià acusat falsament de terrorista gihadista.
Enguany el Festival compta amb més de 40 films a la secció oficial, a més de nombrosos passis i activitats complementàries, com passejades culturals, sopars i conferències. També d’altres més propers a les noves formes de comunicació audiovisual, com un congrés de memètica (dissenyadors dels populars memes d’internet) i una trobada de youtubers en valencià.

La memòria històrica centra bona part dels esforços del Festival, amb una desena de films que aposten per recuperar la història oblidada dels vençuts. Entre aquests destaca l’estrena de «La defensa, por la libertad», el documental de Pilar Pérez Solano que reconstrueix l’experiència dels del despatx d’advocats laboralistes
del carrer Atocha de Madrid, que el gener del 1977 va patir un dels pitjors atemptats de la convulsa transició.

També és important l’esforç per difondre la producció fílmica valenciana, amb peces com «Cant al ras» de Josep Pitarch, «Viatge a l’extrema dreta», d’Alexis Lara, o «Helia memoria del Stanbrook », de Sergi Pitarch. Finalment cal destacar la participació de Cultures of resistance, una xarxa internacional d’activistes, organitzacions i artistes que empren l’audiovisual com a ferramenta per oposar-se a la guera i promoure la pau, la justícia i la sostenibilitat.

Festival de Cinema Ciutadà Compromés

JOKER, de Todd Phillips

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *