Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

La Màquina teatro estrena “PIM! PAM! PUM!: si hi ha grills hi ha esperança”

REDACCIÓN:València. PIM! PAM! PUM! del reconegut actor i director Joaquín Daniel torna a La Màquina Teatro (C/ Pare Jofré, 7), aquesta vegada en valencià. Començant el dissabte 15 d’abril, tindran lloc huit úniques funcions fins al diumenge 30. L’obra, estrenada inicialment en castellà en aquesta mateixa sala, porta amb si un gir lingüístic que li dona nous matisos gràcies a la traducció de Mireia Fuster i la revisió de l’escriptor valencià Jordi Sebastià.

La valenciana Gretel Stuyck i el veneçolà radicat en València Rafa Cruz, interpreten aquesta parella antiherois que, despullats de totes les comoditats que ens ofereix la societat contemporània, es troben amb un gran es troben davant un gran repte: entendre’s. Sense saber exactament on ni quan, trobem a una parella enmig de la fugida i a la vora de la implosió.

L’espectacle planteja una reflexió sobre els temps actuals mitjançant un viatge divertidíssim que conté: comèdia, amor, drama, ombres xineses, màgia, fantasia, western, epopeia, conte infantil i epifania secundada per grills i ovelles. En una situació en la qual el món de la parella i el sentit de la vida es desdibuixen, l’obra explora la capacitat de l’ésser humà del millor i el pitjor.

Respecte a la decisió de revisar el text i presentar aquesta nova versió traduïda al valencià, Stuyck comenta: “els valencians som molt crítics, ens burlem de nosaltres mateixos sense pietat. Això està reflectit en la nostra llengua i és el que impulsa aquesta nova versió cap al cinisme i el que fa que siga molt més divertida de fer i de veure”.

Tant Cruz com Stuyck han participat en prestigioses companyies teatrals nacionals com Ananda Dansa (València) i Ur Teatre (País Basc) i des de 2017 dirigeixen La Màquina Teatre-Companyia. En PIM! PAM! PUM!, sota el lema “si hi ha grills, hi ha esperança” tots dos fan patent una declaració d’intencions sobre la seua manera d’entendre l’ofici teatral. Apostant sempre per una dramatúrgia contemporània, alternativa i innovadora, aquesta producció de La Màquina amb Joaquín Daniel ofereix una mescladissa de gèneres i tècniques que posa a l’espectador davant una representació teatral atípica i dinàmica.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *