Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

MÚSICA EN VALENCIÀ I TAMBÉ PER A XIQUETS EN NADAL

La música no té edat. La música sap connectar directament amb les nostres emocions sempre, també durant l’etapa d’aprenentatge de la infància. Les experiències sonores i musicals són una font de descobriments que als més jovenets els permeten  expressar-se i comunicar-se.

Els artistes estan ansiosos per actuar i els ajuntaments tenen bona disposició per programar-los en Nadal, però hi ha molta responsabilitat per a poder tirar endavant els concerts. Desembre és el més de l’infant, de la família, de l’alegria i enguany, malgrat les restriccions en la convivència marcades per la pandèmia hi ha propostes engrescadores. Coneixem algunes de les que han creat un públic fidel que arrossega a la família allà on van.

És el cas de Dani Miquel, el seu últim treball, Desfem, reconegut com a millor disc de música familiar als III Premis Carles Santos de la Música Valenciana llança un misstage positiu i constructiu que espenta als més menuts a  desfer el  camí de la contaminació. Amb poc que hi col·laborem podem canviar el futur. El ‘Cantacançons’ de l’Alcúdia, com el va batejar el contacontes Llorenç Giménez, actua en desembre a nombroses  poblacios valencianes.

Guardamar del Segura, El 20, passant per Callosa d’Ensarrià, el 22, València el 26 o Vilallonga el 29.

Els músics volen que els concerts i espectacles siguen una experiència per a tota la família. Potser el concepte ‘infantil’ l’hem relacionat molt amb un art menor que anava adreçat només als xiquets i xiquetes que veuen l’espectacle mentre els pares i mares estan fent la seua. La proposta poètica, onírica i un tant surrealista d’El Triangulista (que combina diverses disciplines i tècniques: música, teatre d’objectes, d’ombres o tecnologia)  i La POP (acrònim de la Petita Orquesta Peiotaire que actualitzen les cançons populars) s’adrecen tant al públic infantil com a l’adult) són molt recomanables. El seu calendari nadalenc és intens.

PLÀSTIC-TIC-TIC! D’EL TRIANGULISTA: 23/12 CARME TEATRE VALÈNCIA, FESTIVAL VOCIFERIO (18H) 28/12 ATZNETA D’ALBAIDA – PLAÇA 9 D’OCTUBRE (12H) LA POP, 28/12 Centre Cultural Papa Calixte III Canals – CIRCUIT SONORA – IVC 29/12 Auditori Munic. Massalfassar

30/12 Teatre Principal – Monòver

Des de la comarca dels Ports arriben Trobadorets que van nàixer en 2010 i han estat nominats als Premis Carles Santos 2020 pel seu cinquè disc  ‘Paco com ens fas xalar’, un disc-homenatge que revisita les cançons de l’homenot.

Actuen el dia 22 al Teatre Raval de Castelló i el 19 a Tales, al fetival Fes Tales a la Serra d’Espadà

Ramonets és la banda més rockera i punk. Un projecte musical didàctic que li ret tribut al mític The Ramones amb adaptacions de textos al valencià combinant temàtiques lúdiques i festives amb altres que promouen valors com la igualtat de les persones. Tenen tres discos publicats. Si voleu gaudir del seu espectacle teniu un fum de dates disponibles. Com a guanyadors l’any passat d’un premi Carles Santos formen part del Circuit Sonora de l’Institut Valencià de Cultura.

El dia 28 a la Casa de Cultura d’Alzira; en la festa de cap d’any a la Plaça de la Constitució de Mislata a les 12h o esperant als reis de l’Orient  el 5 de gener a la Plaça Joan XXIII de Sant Vicent del Raspig.

Aitana Ferrer, professora d’infantil i cantant, assegura que es pot treballar qualsevol contingut adeucatiu a través de la música. L’artista forma part de la Factoria de Sons amb Enric i Cèsar Murillo. Han publicat dos volums d’ “Un munt de cançons”. I tenen concert el 20 de de desembre al castell d’Alaquàs.

Paco, Carme, ferran, Edu i Xavi. Conformen Canta Canalla amb un repertori de cançons pròpies i tocant tots els pals musicals reggae, folk, rock… Afirmen que els xiquets són el millor públic del món i també el més difóici. Estan preparant el seu tercer disc i diuen que La música infantil i familiar no és diferent a la resta, és música amb lletres treballadesnaixen de la base que els xiquets poden entendre una metáfora, una cançó ben escrita i per això no es posen límits toquen qualsevol tious d’estil des d’un rock a una bossa nova un vals o un folk americà.

Els tindreu en directe el dia 29 a San Joan d’Alacant.

MÚSICA EN VALENCIÀ I TAMBÉ PER A XIQUETS EN NADAL

EN LA CIUTAT SENSE LÍMITS: El cinema

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *