Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

“Tresors amb història” exposa els objectes rebuts al Museu L’ETNO de la Beneficiència

Una exposició tanca el cercle de la primera temporada del programa Tresors amb Història d’À Punt Mèdia. La mostra, que s’inagura aquesta vesprada al Museu d’Etnologia de València, recull una selecció dels objectes quotidians aportats per diferents persones que ajuden a contar l’últim segle d’història valenciana.

De dimarts a diumenge, el museu ubicat al Centre Cultural de la Beneficiència de València, acull les curiositats aportades pels participants al programa que presenta Carolina Ferre. Càmeres de fotos encara tacades pel fang de la pantanada de Tous, la maleta que amaga la història d’un republicà valencià empresonat al camp de concentració de Mauthausen, potser records amargs, però també d’altres vinculats a moments alegres i festius com ara indumentària tradicional, vinils o entrades d’antics esdeveniments esportius.

Borja Flors, cap del Servei de Programes d’À Punt Mèdia ha assenyalat a la presentació de l’exposició que “és una fita història per a À Punt Mèdia el fet de tancar un projecte tan bonic com la primera temporada de Tresors amb història a mb aquesta exposició a L’Etno que després viatjarà a altres poblacions”. Francesc Tamarit, director de L’Etno ha destacat que estem davant “objectes que no són tan importants pel seu valor material o estètic sinó perquè són contenidors, estan prenyats d’emocions, de sentiments” mentre que Xavier Rius, diputat de Cultura de la Diputació de València ha ressaltat que la mostra “transmet realment alguna cosa que va més enllà de la figura física de l’objecte”.

La mostra viatjarà al juny al Museu de Belles Arts de Castelló. A més l’exposició convida a aportar el nostre propi objecte, el que faria 100 per a tancar esta selecció d’un segle d’història valenciana contada a través de la cultura material.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *